Szeretettel köszöntelek

Posta Katalin vagyok

Akkreditált SleepTalk® konzulens

Párkapcsolati coach és házassági tanácsadó

Életvitel mentor

Mások segítése az életem.

Ez a feladat mély elhivatottsággá és szenvedéllyé vált az elmúlt évtizedek során.

„A fény csak abban válik áldássá, aki másnak is ad belőle.” – Hamvas Béla
Szerintem a tudás is ilyen.

Az én utam, hogy továbbadjam és megosszam a folyamatosan egyre magasabb szintű és egyre sokrétűbb, tanult és tapasztalati tudásomat.

2006 óta segítek egyedülállóknak a párválasztásban, pároknak a harmonikus párkapcsolat kialakításában és működtetésében, 2018 óta pedig SleepTalk® konzulensként a tudatos szülőknek, gyermekük érzelmi stabilitásának kialakításában.

Már gyermekként számtalan miért kérdésre kerestem a választ: Miért így működik az ember, a család, az élet? Miért alakul ki egy-egy családi vagy élethelyzet? Később jött a hogyan: Hogyan változtathatunk rajta pozitív irányban? Hogyan lehet másképp, jobban csinálni?

Idővel egyre több kérdésem és válaszom lett. Akkoriban nem tanultunk az emberről, nem volt internet, sem elérhető szakirodalom. Kezdetben a tudásvágytól és a mérhetetlen kíváncsiságtól hajtva lépésről lépésre haladtam, józan paraszti ésszel, próbálkozásokkal, tapasztalásokkal, bukásokkal és talpraállásokkal.

A pályaválasztáskor már megvolt az utam: az emberről, az emberi lélek működéséről akartam tanulni, ezért a Pécsi Tudományegyetem személyügyi szervező szakát választottam, ahol pszichológia, személyiséglélektan, andragógia ismereteket is hallgattam.

A főiskola elvégzése óta is szüntelenül tanulom, elemzem az embert, az emberi viselkedést és az ember lelki működését.

Így lettem párkapcsolati coach, házassági tanácsadó és életvitel mentor, illetve 2018-ban akkreditált SleepTalk® konzulens.

A koromból fakadóan sok mindenen átmentem, és mára bőséges tapasztalatcsomaggal rendelkezem ahhoz, hogy hasznos, praktikus és könnyen érthető válaszokat, valamint megoldási lehetőségeket adjak számodra a gyermekeddel, illetve az emberi kapcsolataiddal összefüggő kérdésekre.

Először a miért, utána a hogyan

Hamar megtanultam, hogy mi nem és hogyan nem jó. Ma pedig már azt is tudom, hogyan tehető valami jobbá, és mindezt a tudást neked is átadom, ha szeretnéd átlátni az ok-okozati összefüggéseket és kipróbált, bevált, jól hasznosítható megoldást keresel a gyermekeddel, kapcsolataiddal, életviteleddel kapcsolatban felmerült problémákhoz.

Az optimális eredményért fáradhatatlanul keresem és kutatom a miérteket, a hogyanokat, az összefüggéseket és a megoldásokat. A dolgok mélyére ások, analizálok, integrálok és szintetizálok, mert a probléma igazi oka és a működő megoldási lehetőségek érdekelnek, mélyrehatóan, ugyanakkor nem elveszve a részletekben.

A gyermekeknél jelentkező viselkedés- és magatartási zavarok kezelésére számtalan olyan módszer létezik, amelyek nem hoznak érdemi változást, ezért feleslegesen pazarolnád az időd és az energiád rájuk. Én megtanítom neked azt a módszert, amellyel napi 2 perc időráfordítással valódi eredményeket érhetsz el a saját és a nevelt gyermekednél.

A világot nem tudom megváltani, de hozzá tudok járulni a változáshoz

Megtanítom neked a SleepTalk® technikát, melynek segítségével a gyermeked tudatalattijára hatva, egy lelki és pszichés védőbástyát építhetsz köré. Ezzel az ellenálló érzelmi tűzfallal megelőzhető a gyermek biztonságérzetét gátló, elbizonytalanító, félelmeket és szorongást, viselkedés- és magatartási zavarokat okozó téves hiedelmek és hitrendszer kialakulása.

A SleepTalk® módszer a már kialakult lelki és pszichoszomatikus problémák, megnyilvánulások (pl. félelem, agresszió, beilleszkedési zavarok, a szeretettségérzés és az önbizalom elvesztése, a „nem vagyok elég jó” érzése, különböző szorongások, tanulási nehézségek, bizonytalanság, fogcsikorgatás, dadogás, étkezési zavarok, körömrágás stb.) esetén is eredményesen alkalmazható.

Egy gyereknek ugyanis ösztönösen az érzelmi biztonság a legfontosabb. Ha azonban azt érzi, hogy valami baj van, idővel pszichésen, illetve különböző negatív megnyilvánulásokkal reagál a helyzetre.

Ha neked pl. párkapcsolati, munkahelyi vagy egyéb problémád van, amit nem tudsz az otthonod falain kívül hagyni, a gyermekednek meginoghat a biztonságérzete, és kialakulhatnak nála a téves hiedelmek, amelyek magatartási (pl. hiszti) és egyéb zavarokban (pl. a szobatisztaság elvesztése) nyilvánulnak meg.

Tapasztalataim szerint a családban felmerülő nehézségek és problémák lelki bizonytalansághoz vezetnek, és oda-vissza hatnak a gyerekekre és a szülőkre egyaránt.

Ha ugyanis a gyermeked hisztis, attól te is kellemetlenül érzed magad, és még feszültebbé, türelmetlenebbé válhatsz. Ettől a gyermeked még rosszabbul érzi magát, és kölcsönösen elindultok lefelé a negatív spirálban. És vajon milyen felnőtt lesz abból a gyermekből, akinek a gyerekkori téves hiedelmein nem változtatunk?

A SleepTalk® technika elsajátításával és alkalmazásával egy olyan érzelmi tűzfal felépítésében segíthetsz a gyermekednek, ami lehetővé teszi, hogy a külső befolyásoló tényezők ne hassanak rá negatívan.

Ez jó neked, mert a jövőben a saját problémád megoldására fordíthatod az energiád, és jó a gyermekednek is, mert ő közben megállíthatatlanul fejlődhet és az érzelmi védőbástyája segítségével az élet minden területén a legjobbat hozhatja ki magából.

Küldetésem

A munkám az érdeklődési köröm, a hivatásom és a szenvedélyem, melyben holisztikus szemlélettel, komplex módon, összefüggéseiben vizsgálom a felmerülő egyéni problémákat, és ezzel a szemlélettel keresem rájuk a megoldást.

A célom a SleepTalk® módszer tanításával, hogy segítselek téged a harmonikusabb családi élet elérésében, illetve abban, hogy hatékony lépéseket tehess azért, hogy a gyermeked boldog, kiegyensúlyozott legyen, és sikeres felnőtté válhasson.

Nem vagy egyedül. Van megoldás gyermeked viselkedés- és magatartási zavaraira. Segítek.

 

Sok erőt és örömöt kívánok a szülőséghez, boldog gyermekekkel és harmonikus családi élettel!

Posta Katalin
akkreditált SleepTalk® konzulens

Rólam mondták

Kata számos területnek a szakembere, amelyek mind-mind kiegészítik egymást, így tud tökéletesen komplex segítséget nyújtani a hozzá fordulóknak. Maximálisan érződik, hogy számítani lehet rá, hogy valóban mindvégig fogni fogja a kezemet a program során.

A. Katalin

 

Amikor a segítőszándék találkozik a felkészültséggel és a profizmussal. Összeszedett vagy, de rögtönözni és kérdezni is nagyon jól tudsz, rátapintasz a dolgok lényegi oldalára!

L. Csaba

 

Azt gondolom, hogy kortól és nemtől függetlenül bárki fordulhat Hozzád. Tudom, hogy nincs téma, amiben ne tudnál segíteni, legyen ez gyerek, szerelem, munka, család, vagy barátok. Én elmondhatom, hogy nekem mindenben segítettél.

M. László

 

Együttérző vagy, figyelmes, nyugalmat sugárzol, őszinte vagy, az ember „biztonságban” érezheti magát veled, mert tudja, hogy jó helyen van. Nagymértékű elméleti és tapasztalati tudásod van, szinte bármilyen témában érdemes hozzád fordulni. És még a humorérzéked is jó:)

T. Judit

 

Egy biztos, hogy soha nekem senki nem segített annyit mint te, és ezért mindig hálás leszek neked és mindig szeretettel gondolok Rád. És tudom, hogy még szükségem lesz rád. Köszönöm, hogy ilyen jó ember vagy és hogy befogadtál engem.

V. Edina

Komoly erősséged a kommunikáció, a jó meglátások a „szájbarágós”, elemzős, követhető és megérthető magyarázat. Csak csináld! Nagyon ügyes vagy és sok embernek segítesz a jó meglátásaiddal életvezetési tanácsaiddal, logikus magyarázataiddal.

L. Melinda

Rengeteget segítesz a kérdéseiddel, a figyelmeddel, sokszor a puszta jelenléteddel is, az észjárásoddal, gyorsan kapcsolsz és képes vagy átlátni és meglátni az igazi problémát, a probléma gyökerét és akár a kivezető utat.

Cs. Réka

Teljes mértékben elégedett vagyok, s nagyon örülök, hogy megismerhettem Őt. Nagyon hitelesnek tartom őt, szerteágazó, sokrétű tudással rendelkezik, maximális odafigyeléssel, segítőkészséggel fordult felém. Kedves, figyelmes, barátságos, tökéletesen érthetően, követhetően adja át mindazt a tudást, aminek a birtokában van.

R. Nóra

 

A hangulat már a legelején közvetlen volt, szerintem ez nagyon fontos a te esetedben. Ha feszengtem volna, akkor nem tudtam volna megnyílni és nem lett volna sikeres a közös munkánk. Úgy gondolom, hogy a személyedből árad a nyugalom és a harmónia, ez a környezetedre is kihat.
T. Erzsébet

Mindíg azt éreztem, hogy egy nyitott könyv lehetek, hogy nincs téma, amiben ne tudnál segíteni, ne lenne egy jó ötleted, egy gondolatod, ami segíthet. Néha az is segítség volt, hogy csak meghallgattál, hogy kibeszélhettem magamból, ami éppen kínoz.

C. Dóra

Megnyugtató az is, hogy bármikor elérhető vagy. Ha csak jön valami rossz, amit nem tudok hova tenni, azonnal tudom, hogy igen, most a Katára van szükségem, fel kell hívnom, tudnom kell ő mire gondol.
T. Emese